1910 - 1965
85 KB
PDF de la invitació a l'acte

Si disposeu
de material escrit o gràfic relacionat amb
Jaume Bofill, si us plau,
poseu-vos en contacte amb nosaltres.

El centenari

El passat 10 de maig del 2011 va tenir lloc un acte d'homenatge a Jaume Bofill i Bofill (30 novembre de 1910 - 20 octubre de1965) a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, amb motiu del centenari del seu naixement. A l’acte hi van assistir més de 180 persones.

L'acte va tenir dues parts. A la primera, la Dra. Misericòrdia Anglès, el Dr. Antoni Prevosti, el professor de teologia Josep M. Rovira Belloso, el pedagog Jordi Galí i la professora de literatura catalana Sílvia Coll-Vinent van glossar la figura de Jaume Bofill des de diverses perspectives: com a filòsof, com a humanista cristià, com a impulsor de la renovació pedagògica en ple franquisme, i, finalment, com a fill del poeta "Guerau de Liost", interessat per l'obra dels seu pare i per les lletres.

A la segona part de l'acte, la Sra. Teresa Roca, fundadora de la Fundació Jaume Bofill, va explicar per què ella i el seu marit quan va ser hora de donar nom a la fundació que creaven havien triat el nom del filòsof Jaume Bofill.

A continuació la Roser Soliguer, vídua de Jaume Bofill, va manifestar el seu agraïment a tots els presents i a totes les persones que havien fet possible tant l’acte d’homenatge com l’edició del llibre Homenatge a Jaume Bofill. Aquest llibre, editat per la UB i amb el suport de la Fundació Jaume Bofill, es va regalar durant la celebració de l’homenatge.

L’Eugeni Bofill Soliguer va conclure l’acte amb unes paraules d’agraïment a tothom, especialment a la Roser Soliguer, la seva mare.

Simultàniament a les intervencions es va projectar en una pantalla gran aquesta web.

L’acte, al qual van assistir 180 persones aproximadament, va concloure amb un refrigeri.

Tant l’acte d'homenatge com el llibre Homenatge a Jaume Bofill –coordinat per Anna Jolonch i Josep M. Romero– han estat possibles gràcies al suport de la Fundació Jaume Bofill, de la Secció Catalana de Filosofia de l'IEC i de la Universitat de Barcelona, i també gràcies a la col·laboració de la Família Bofill Soliguer.

En breu disposareu dels textos de les intervencions i del llibre en aquesta web.
© del textos de Jaume Bofill, família Bofill Soliguer
© dels textos sobre Jaume Bofill, dels autors

Vull que em mantingueu informat